ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2021/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.01.2021 - ИАГ подкрепя исканията за по-висока степен за защита на лицата, осигуряващи опазване на горските територии

Ръководството и експерти на Изпълнителна агенция по горите и  представители на синдикални организации проведоха онлайн среща по повод петиция, изготвена от Национална федерация „Земеделие и горско стопанство“ към КТ „Подкрепа“.

В хода на срещата г-жа Анелия Иванова -  председател на федерацията, представи основните искания, които са поставени с Петицията и мотивите за тях.  

След дискусията инж. Мирослав Маринов обобщи позицията на Агенцията по горите, изразяваща се в подкрепа на предложенията за промяна на Наредбата за категоризация на труда при пенсиониране, както и за промени в Наказателния кодекс, свързани с осигуряване на по-висока степен на защита на лицата, осигуряващи опазването на горските територии. Необходим е обществен дебат, който да доведе до решения за по ефективно упражняване на функциите по контрол, опазване и охрана на горските територии.

Декларирана беше готовност за продължаване на съвместни действия и намиране на  ефективни решения за преодоляване на проблемите.

 

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност