ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2019/05Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

30.05.2019 - Равнопоставеност на контрола върху различните собственици на гори, обсъждаха на среща в ИАГ

Работна среща между ръководството на Изпълнителна агенция по горите и изпълнителния директор на Асоциация общински гори – инж. Тихомир Томанов се проведе днес в Агенцията. Посещението е по покана на инж. Мирослав Маринов, изп. директор на ИАГ и е част от поредицата срещи с браншови организации и асоциации в горския сектор. 

Инж. Тихомир Томанов представи приоритетите в работата на Асоциация общински гори за 2019 г., както и най-важните проблеми, свързани с дейността на организацията. 

Участниците в дискусията обсъждаха проблеми във връзка с дисциплината на ползване в горите, равнопоставеността на контрола върху различните собственици и субекти в горските територии, както и със статута на горските инспектори.  

Двете страни декларираха готовност за активна политика на диалог и сътрудничество за постигане на общите цели – законосъобразно и ефективно управление на горите.