ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2021/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

26.01.2021 - Във връзка с публикувана невярна информация в медиите, ИАГ отново информира, че срокът за ловуване на дива свиня няма да бъде удължаван

Във връзка с публикувана невярна информация и постъпили запитвания, Изпълнителна агенция по горите информира, че срокът за ловуване на дива свиня няма да бъде удължаван. 

Съгласно изискванията на Закона за лова и опазване на дивеча, груповият лов на дива свиня е разрешен до втората неделя на месец януари, ако няма последваща заповед от Министерство на земеделието, храните и горите. 

Както Агенцията още тогава информира, няма причини, които да налагат удължаване на сезона за  ловуване на дива свиня, тъй като запасът на този вид дивеч в страната е силно намален. 

Изнесената от Аgri.bg новина е от старо съобщение от 2019 г. Благодарим на колегите за своевременното деактивиране на линка https://agri.bg/novini/shche-se-obszhda-udlzhavane-na-grupoviya-lov-zaradi-achs.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност