ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2021/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

09.07.2021 - Директорът на РДГ-Пазарджик инж. Петър Байлов е освободен от длъжност

Със Заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) д-р инж. Александър Дунчев от днес е освободен от длъжност директорът на Регионална дирекция по горите (РДГ) – Пазарджик инж. Петър Байлов. Мотивите за неговото освобождаване са допускане на системни пропуски и занижен контрол по прилагане Закона за горите в района на дейност на дирекцията. 

През последните три месеца служители от ИАГ са извършили по сигнали редица проверки в териториалния обхват на РДГ-Пазарджик. Проверяващите са установили нарушения, свързани с неосъществен своевременен контрол на складове за търговия с дървесина; пропуски в организацията на дейността на постоянните контролни горски пунктове; допуснати нарушения на заповеди, издадени от Изпълнителна агенция по горите от служители на регионалната дирекция; пропуски в организацията на дейността на екипите горски инспектори; несвоевременно предприети действия за констатирани нарушения и други.

До провеждане на конкурс за длъжността директор на РДГ-Пазарджик, постът ще изпълнява зам.-директорът инж. Цветко Водев.