ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2016/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

08.07.2016 - Горски инспектори разкриха масова сеч на немаркирани дървета

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Берковица разкриха незаконен добив на 560 куб. м. дървесина. Нарушението е извършено в имоти, собственост на юридическо лице в землищата на с. Тополовец и с. Цар Петрово, община Кула. На нарушителите са съставени 16 акта по Закона за горите за манипулиране на 14 хартиени превозни билета. Нарушението е извършено в края на месец юни, когато използването на хартиени превозни билети все още беше законово допустимо. 

От 1 юли използването на електронни превозни билети стана задължително за всички горски територии - частни, общински или държавни. Новите изисквания са гаранция за повече прозрачност и контрол на добива и транспорта на дървесината от горските територии на страната. Въвеждането им до голяма степен ще допринесе за ограничаване на незаконните практики и ще сведе до минимум възможностите за манипулация. 

Горските инспектори от регионалните дирекции по горите започват масови проверки в страната във връзка със спазване на нововъведенията. 

 

Дирекция „Информационно обслужване и връзки с обществеността”