ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2016/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

22.07.2016 - Масирани проверки по опазване на горите в Пазарджишка и Пловдивска области

Служители от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ), Регионална дирекция по горите (РДГ)–Благоевград и Пловдив, НАП-Пловдив и МВР – ГД „Национална полиция“ и ГД ПБЗН, са провели вчера масирани проверки за незаконен добив и преработка на дървесина.

През деня проверяващите са задържали в района на град Сърница, област Пазарджик,  товарен автомобил без регистрационни номера, натоварен с близо 13 кубически метра иглолистна дървесина от бял бор и смърч, маркирани с контролна горска марка, но с издаден  превозен билет на друго моторно превозно средство. Превозният билет е издаден от горски служител на ТП „Държавно горско стопанство Селище“.

В рамките на проведената акция инспектиращите са съставили 2 акта за установени административни нарушения по Закона за горите и подзаконовите му нормативни актове и 3 акта по Закона за движение по пътищата и Закона за МВР. Виновният горски служител е уволнен по разпореждане на директора на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян..  

Дървесината и камионът са конфискувани. Работата по случая продължава, както и съвместните проверки на ИАГ, МВР и НАП.