ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2016/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

27.07.2016 - Повече от 80 горски служители са участвали в гасенето на три горски пожара през вчерашния ден

620 дка горски територии са засегнати при пожара над Стара Загора, се установи след окончателно измерване на засегнатите горски площи   

Повече от 80 горски служители са участвали активно в гасенето на три горски пожара на територията на страната през вчерашния ден. Най-много горска площ е опожарена при възникналия пожар над гр. Стара Загора. Засегнати са 620 дка, половината от които млади горски култури, залесени след горски пожар през 2007 г. В потушаването на огъня са използвани 20 високопроходими и 4 противопожарни автомобила. В гасенето са участвали и доброволци и служители на пожарната.

Другите два пожара са възникнали на територията на Регионална дирекция по горите – Смолян – на територията на  Държавно горско стопанство - в землището на с. Барутин  и на територията на Държавно горско стопанство – Борино, над Ягодинската пещера. Засегната горска площ е над 10 дка. 

От началото на тази година до днес са възникнали над 170 горски пожара с обща площ около 6 400 декара.