ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2016/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

28.07.2016 - Камион с 10 куб. незаконни дърва задържаха горски инспектори от РДГ София

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – София, задържаха камион, превозващ 10 куб. метра незаконни дърва за огрев от вида дъб и цер. Нарушението е констатирано днес по време на специализирана акция в землището на с. Скравена, общ. Ботевград. Дървесината е била немаркирана и без превозен билет. 

На нарушителя са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение по Закона за горите. Дървесината и превозното средство са задържани.

За случая са уведомени органите на РУ на МВР. 

Други четири акта за незаконни дърва са съставени от служителите на РДГ София при проверки в частни имоти на лица на територията на гр. Костенец, гр. Пирдоп и гр. Ихтиман. Проверките са извършени през последните три дни. Задържани са 16 куб. м. букови и дъбови дърва за огрев, които са немаркирани и без документи, доказващи законния им произход.  

Проверките на територията на РДГ София продължават.