ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2016/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

29.07.2016 - Горските от РДГ-София задържаха 38 куб. метра незакони дърва и три камиона

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите  (РДГ) – София, задържаха камион, превозващ 8 куб. метра  незаконни дърва за огрев от дъб, габър и мъждрян. Нарушението е констатирано днес по време на специализирана акция в землището на село Сеславци, Столична община. Дървесината е била маркирана с общинска горска марка, но е била без превозен билет. 

На нарушителя е съставен 1 акт за установено административно нарушение по Закона за горите. Дървесината и превозното средство са задържани.

Предстои процудера по налагане на санкции на нарушителите, като дървата за огрев и превозното моторно средство ще бъдат отнети в полза на държавата.

По късно през деня служителите на РДГ-София извършват и проверки на товарни автомобили. Проверяващите задържат 30 куб. м. дърва за огрев от благун и цер без законни документи и два камиона в землището на село Скравена,  община Ботевград.  По случая е съставен констативен протокол и работата по него продължава.

Проверките в териториалния обхват на РДГ- София продължават.