ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2016/07Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

29.07.2016 - Съставени са седем акта при проверка в землището на с. Сърница

       7 акта за административни нарушения по Закона за горите са съставени на двама старши лесничей и един горски стражар, служители на Държавно горско стопанство – Селище.
       Предложена за отнемане е регистрацията за упражняване на частна лесовъдска практика на двамата старши лесничей. Нарушенията са констатирани по време на регулярна комплексна проверка на територията на Държавно горско стопанство – Селище, възложена от директора на Регионална дирекция по горите - Пазарджик. Проверката е започнала на 26 юли и продължава и в момента. В хода на инспекцията се проверяват и всички сигнали на граждани и неправителствени организации, подадени за дейността на стопанството. Горските служители са наказани заради издаване на позволителни за сеч и констативни протоколи за освидетелстване за сеч с невярно съдържание. Установено е провеждане на сечите в нарушение на Наредбата за сечите.