ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2017/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

02.03.2017 - ИАГ изразява позиция на нетърпимост към всяка проява на агресия срещу горски служители

Изпълнителна агенция по горите изразява разбиране и подкрепа на действията на служителите на Държавно горско стопанство - Панагюрище срещу насилието и агресията над горски служители.

Не трябва да сме безучастни и да мълчим, когато става дума за агресия от какъвто и да е характер. Но при подобни прояви, насочени срещу наши колеги, горски служители, сме особено чувствителни. За съжаление проблемът не е нов.  През последните две години имаме регистрирани над 100 нападения и заплахи над горски служители. 

Ние ясно изразяваме позицията на нетърпимост към подобни прояви и в тази връзка ще отстояваме направените от нас предложения за промени в Наказателния кодекс, които да ограничат и спрат подобни дръзки нападения и престъпления.

Никаква форма на агресия няма да ни попречи да изпълняваме своите задължения, свързани с грижата за българската гора, защото ни ръководи един общ морал и ценностна система – тази на лесовъда и горския служител. Ще бъдем единни в намирането на решение и справянето с проблема.