ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2017/03Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

31.03.2017 - Почетоха паметта на лесовъдите, отдали живота си за горското дело

Всяка година по традиция непосредствено преди началото на Седмицата на гората, лесовъдската колегия отдава почит и признателност на всички лесовъди и горски служители, отдали  живота си за горското дело. 

„Днес отново следва да припомним, че българският лесовъд, със своя професионализъм, отдаденост и гражданска доблест, отдавна е заслужил уважението и признанието на обществото. Лесовъдската ни колегия не забравя стореното от миналото и с увереност в бъдещето се старае да продължава традициите, създадени от нашите достойни предшественици. Много са и днес лесовъдите у нас, които не пестят сили и знания за създаване на съвременно горско стопанство, изградено в съзвучие с новите обществени и икономически реалности“, се обърна в словото си към всички присъстващи д-р инж. Анна Петракиева, и. д. председател на Съюза на лесовъдите в България (СЛБ). Тя изрази благодарност към всеотдайния труд на предците, които с цената на много усилия и жертви са успели не само да запазят, но и да създадат огромни площи нови гори. 

Пред мемориала в двора на Лесотехническия университет (ЛТУ) беше отдадено едноминутно мълчание в памет на загиналите лесовъди. Заместник-министър проф. д-р Иван Палигоров поднесе цветя от името на ръководството на Министерство на земеделието и храните. Венци и цветя бяха положени и от ръководството и експерти от Изпълнителна агенция по горите, Регионална дирекция по горите – София, представители  на СЛБ, преподаватели и студенти от ЛТУ, научни работници от Института по гората при БАН, лесовъди- ветерани, приятели на гората.