ВНИМАНИЕ!!! ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА СИГНАЛИ: 0876 020 112. НА ТОЗИ ТЕЛЕФОН СОБСТВЕНИЦИТЕ/ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЕКТИ ПО ЧЛ. 206 ОТ ЗГ МОГАТ ДА УВЕДОМЯВАТ РДГ СОФИЯ, КОГАТО СИСТЕМАТА ИМ ЗА ПОСТОЯННО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ ПРЕКЪСНЕ И В ПОСЛЕДСТВИЕ ЗАПОЧНЕ РАБОТА.

НачалоНовини 2021/01Новина

Изпълнителна агенция по горите | Новини

13.01.2021 - Горски служители на Регионалната дирекция по горите – Берковица и УОГС Петрохан, с. Бързия разчистваха пътното платно по прохода Петрохан

Екипи на Регионална дирекция по горите - Берковица и целият състав на Учебно опитно горско стопанство - Петрохан, с . Бързия се включиха в разчистването на пътя от паднали и пречупени дървета и клони през вчерашния ден. Горските служители са реагирали незабавно със специализирана горска техника като са осъществили връзка с регионалните структури на ПБЗН и АПИ. 

Причина за падналите дървета е ледоломът и снеголомът, които се получават в горските територии над 1000 м надморска височина. При много големите студове клоните на дърветата се обледяват и те увеличават обема си.  До такива процеси се стига след паднал мокър сняг и продължилия дъжд след това, коментират горските експерти. 

Извозването на дървесината от падналите дървета продължава и днес.

 
 
 

Коментари

Публикувай коментар

Заглавие:
Текст:
Псевдоним:
Е-мейл:
Код за сигурност